www.villanyharfa.hu

Zene-tár – Egyebek

Itt az előző kategóriákba bele nem férő liturgikus és paraliturgikus (szentmisén kívüli ájtatosságokhoz tartozó) énekeket gyűjtjük, amelyeket szerzőik szeretnének ezen a honlapon elérhetővé tenni.

*

Görög Andrea: Keresztút (2004)

Az ismert gitáros keresztutakkal ellentétben ez a mű nem koncertszerű előadásra vagy zenés elmélkedésre, hanem kifejezetten gyakorlati használatra íródott. Szerkezete a hagyományos népénekes-orgonás keresztúti énekekét követi: tizennégy egyszerű, négysoros, azonos dallamú versszakból áll, a stációk közötti vonuláshoz igazodva. Akár „egy szál gitárral” is előadható.
Diktafonos felvétel a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági keresztútjáról (2008. virágvasárnap, Gencsapáti). Vezeti Molnár Szabolcs gencsapáti plébános, énekelnek a szombathelyi Szent Márton Plébánia fiataljai és a Szombathelyről és környékéről érkezett közösségek tagjai.
A felvételen hallható záróének (Búzamag) Király Péter Kezetekbe tüzet kaptatok c. húsvéti oratóriumából való.

letöltés:  zip  (amatőr hangfelvétel, kotta, akkordos szöveg)

 

Görög Andrea: Üdvözlégy, Úrnőnk (Salve Regina) (2007)
letöltés:  pdf (akkordos szöveg)pdf (kotta)pdf (hangszerszóló kottája)

 

Paksa Balázs: Krisztus teste, Krisztus vére (Communio) (2008)

A többszólamú énekkel, valamint ellenszólammal rendelkező áldozási ének tulajdonképpen a Hozsanna 139/140-es énekére (Ó Uram, nem vagyok én méltó...) épül, melynek dallama részben fel is hangzik furulyán (2.19-től). A szöveg több részlete bibliai (Jn 6,56), illetve liturgikus alapú. A felvétel 2009. februárjában készült egy szentmisén, Zalaegerszegen. Közreműködik a Mária Magdona Plébánia gitáros énekkara. (Az ének szólamainak aránytalansága az élő előadás sajátosságaiból fakad.)

letöltés:  zip  (amatőr hangfelvétel, kotta, akkordos szöveg)

 

Kecskés László: Üdvözlégy (2008)

hanganyag:  amatőr hangfelvétel

***

Ephraim testvér:  Szeretni szüntelenül

hanganyag:  mp3 (amatőr hangfelvétel)
kotta:  K307 (pdf)

 

Erkel Kórus & Quattro Vivace:  Karácsonyi koncert 2013.

Kodály:  Adventi ének
Bach:  A jászolnál
Bárdos:  Karácsonyi bölcsődal

 

 

.

Lap tetejére