www.villanyharfa.hu

Zene-tár

Itt reményeink szerint egy folyamatosan bővülő, kereshető adatbázis fog helyet foglalni, mely honlapunk talán legfontosabb része. Jelenleg is zajló országos gyűjtés keretében itt tesszük közkinccsé a magyar keresztény könnyűzene („gitáros zene”) liturgiához köthető műveit.

A részletes aloldalak létrehozását lehetővé tevő technikai háttér kialakítása még várat magára, de egyszerűbb, listás formában már megkezdtük az eddig összegyűlt anyagok feltöltését. A bővítéshez kérjük olvasóink segítségét!


*


Egy kattintásra a fájlok új ablakban megnyílnak, jobb klikkel pedig lementhetők. Egyes kották és szövegek zip formátumba vannak tömörítve; letöltés utáni kicsomagolásukhoz ajánljuk a TotalCommandert vagy más hasonló fájlkezelő programot. A kicsomagolás után kapott pdf fájlok megnyithatók például az Adobe Reader szoftverrel. A Zene-tár számos linkje a Virtuális Plébánia KépHangTárába visz. Az ott található albumok a jobb tömörítés érdekében nem mp3, hanem real audio (rm vagy ram) formátumban elérhetők, amellyel nem minden zenelejátszó program birkózik meg. A fájlok megnyitásához szükséges Realplayer szoftver – némi angoltudás segítségével – ingyenesen letölthető a fejlesztő honlapjáról.


A kották forrásainál az alábbi rövidítéseket használjuk:

K = „kék könyv”; Énekelj az Úrnak! (Bencés Kiadó, Pannonhalma, 1999)
S = „sárga könyv”; Áldjad én lelkem az Urat! – válogatás a katolikus karizmatikus megújulás dalaiból (Marana Tha, 1993)
Z = „zöld könyv”; Szentlélek, jöjj! – válogatás a katolikus karizmatikus megújulás dalaiból 2. (Marana Tha, 2007)
TZ = „taizéi énekeskönyv”; Imádkozzunk együtt minden nap (Cselekvő Remény Alapítvány, Budapest, 2000)
EK = Jézus él! (az Emmánuel Közösség énekeskönyve)
DÚ = Daloljunk az Úrnak! (Verlag Opus Mystici Corporis, Bécs, 1976)


*


Válassz az alábbiak közül:

.

Lap tetejere